Schválení HHC v České republice: Co znamená nový zákon o psychomodulačních látkách?

V říjnu 2024 došlo k významnému kroku ve sféře regulace psychoaktivních látek v České republice. Senát schválil nový zákon o návykových látkách, který mimo jiné upravuje pravidla pro prodej a nakládání s látkami jako HHC(hexahydrokanabinol), kratom a dalšími psychomodulačními látkami.

Co přesně je HHC?

HHC je chemická sloučenina, která pochází z konopí, ale má výrazně slabší účinky než THC, hlavní psychoaktivní látka v marihuaně. I přesto je HHC stále považováno za látku s psychomodulačními účinky, která může ovlivňovat náladu a psychický stav uživatele. Dosud bylo HHC na českém trhu dostupné legálně, avšak s přijetím novely zákona dochází k jeho přísnější regulaci.

Jaký dopad bude mít nový zákon na prodej HHC a kratomu?

Podle nové legislativy bude možné HHC a podobné látky zakoupit pouze ve specializovaných prodejnách, které budou dostupné pouze pro dospělé osoby starší 18 let. Prodej prostřednictvím automatů bude zakázán, stejně jako internetový prodej bez ověření věku. To znamená, že každý, kdo chce prodávat tyto produkty online, musí zavést ověřovací procesy k zajištění toho, že zákazník splňuje věkovou hranici.

Zákaz reklamy a další omezení

Novela zákona rovněž zavádí zákaz veřejné reklamy těchto produktů. Výrobky nesmí napodobovat hračky nebo cukrovinky, čímž se cílí na ochranu dětí a mladistvých. To znamená, že produkty jako HHC cartridge, kratomové kapsle či kratomové extrakty budou podléhat přísným pravidlům, aby nebyly atraktivní pro mladší generace.

Co to znamená pro vás jako spotřebitele?

Od prosince 2024 se budete moci na našem e-shopu www.hodinovyrozvoz.cz těšit na širokou nabídku HHC produktů, které splňují všechny nové legislativní požadavky. Všechny produkty budou prodávány pouze osobám starším 18 let a proces objednávky bude zahrnovat ověření věku při nákupu i doručení.

Díky těmto změnám můžete mít jistotu, že produkty, které nakupujete, splňují veškeré zákonné požadavky a jsou bezpečné pro dospělé uživatele. Sledujte náš e-shop pro aktuální nabídku produktů s HHC a dalšími psychomodulačními látkami!

 

Zdroje: